» The pups

Träningen av de små som inte längre är små är också igång för fullt.
Dom är helt galna allihopa.
Men träningen går helt klart åt rätt håll. 
Ungdomarna fyller 9 mån den 25e december.
Helt sjukt hur fort tiden gått.
Dom som var så små och söta nyss.
Nu är dom stora och galna allihopa.
 
För er som undrar så nej, selarna på bilderna är inte dragselar. Det är vanliga promenad och cykelselar. Och hundarna drog inte något med dem på sig. Jag valde att ha dessa selar av ren lathet då de var närmast och jag bara skulle jogga och gå med hundarna ialla fall. 
 
Lynx, också kallad för Musse Pigg, Panda och Vita faran är den i kullen som många utomstående tycker bäst om. Hon är en kopia av sin mormor och vi hoppas att det blir en lika bra arbetande hund i spannet som mormor också. Lynx är relativt lugn i hanteringen, hon har gott om självförtroende och tycker väldigt mycket om sig själv. Det är dock en tös med mycket motor i och som är väldigt stark och envis.
 
 
Savox var minst i kullen då valparna föddes. Hon var minst väldigt länge för den delen och då hon var plutt så var hon nästan helsvart med en liten smal vit rand i ansiktet. Som ni ser har hon verkligen förändrats och är den som är mest lik mamma Vilda av alla odjuren. Hon sjunger gärna och pratar högljutt om allt hon kan komma på. Väldigt stark och rejält byggd. Liksom mamma Vilda är hon väldigt ivrig i hanteringen och tycker om att dansa balett medan man selar på och av henne. Hon är dessutom en riktig clown.
 
 
Helix är nu mera minst i kullen, dock med väldigt liten marginal. Hon är ganska så slank om man jämför med hennes syskon och hon älskar sin egen röst. Så att joddla och ha sig är riktigt roligt. Helix är lite mer nervös i sättet, hon tycker bäst om när någon annan följer med eller då hon får sitta i knät på matte. Men så fort man ber henne jobba så tänds något och hon studsar fram. Japp, hon studsar som en känguru. Hon är väldigt lätt i sitt språng, jobbar på bra framåt och har fint tryck. Ligger absolut inte på latsidan. Men kommer inte hamna längst fram bredvid ledarhund utan möjligtvis som point eller team.
 
 
Radix är den starkaste av dem alla men också den som har svårast att hålla koll på sina tassar och ben, men den dagen hon har hittat kontrollen över sin kropp så kommer hon bli en grym draghund. Hon kommer liksom Helix gå point eller team. Nästan så man vill ha henne som wheel då hon är så pass stark som hon är. Dansar och har sig då man selar på henne och är väldigt ivrig att dörren ska öppnas. En glad tik annars som tycker om hundar lite mer än människor, men pussas med matte kan man ju alltid göra.
 
 

» Snälla snön kom nu

Höstträningen som borde vara vinterträning rulla på.
Hundarna går som klockor allihopa just nu och jag är helnöjd med dem alla. Oavsett om de går ensamma, 2 eller 3 så går dom som drömmar. Vilda har verkligen gått eld i baken och går bättre än ever. Så nu vill jag ha snö så jag kan köra släde med mina galningar.