» Helgen spikad!

Imorgon lördag går Polarhundsmästerskapet av stapeln i vackra Orsa. På söndag åker vi dit, jag ska jobba och sen ska vi träffa Vildas uppfödare som är där och tävlar. Kommer bli en oförglömlig dag utan tvekan! Så bor du i närheten av Orsa och är nyfiken på draghundar - be there! Mera info finns här. Här kan du också höra en intervju med Malin Sundin.
 
Morgondagen kommer ägnas åt att fixa lite inför nästa vecka (jag vill inte jinxa det för mycket så jag återkommer med vad som kommer ske nästa vecka), förhoppningsvis ut med hundarna på en dragtur om vädret tillåter och sen ska vi hälsa på lite nära & kära hade vi tänkt. Ladda inför söndagen också så klart. Matsäck ska ordnas, hundarnas matsäck ska naturligtvis också fixas och kläder ska packas. 
 
För övrigt så har dragträningarna verkligen gett resultat. Tjejerna drar som två små oxar båda två - eller monster om man så vill. Det ryktas om att det ska bli varmare nästa vecka, plusgrader är jag nog ensam om att inte vilja ha. Jag vill gärna ha ännu mera snö och lite mera minusgrader. Stretchar tjejerna efter varje tur och både före och efter så får dom vatten med lite gottigott i. Viktigt med vätska.
 
Har dessutom suttit klistrad och följt Femundslöpet via hemsidan sedan någon timme tillbaka. MYCKET spännande måste jag säga! Heja Matti, heja Working Husky kennel! Heja heja!
 
Min älskling är för underbar, gissa vad han kom hem med idag!? Om inte..
 
 

» Presentation av Vilda

 
Vilda kommer från kennel Snow Shadows i Nyköping. Jag hade mejlat lite grann med Josefin innan och pratat med henne på Facebook då jag i oktober fick ett mejl som fick mitt hjärta att hoppa över ett slag. Josefin berättade att dom beslutat sig för att omplacera Vilda eftersom hon inte riktigt har samma arbetsmoral för att matcha de övriga hundarna och hon undrade då om jag var intresserad av Vilda. 
 
Den 19e oktober åkte jag och far till Filipstad för att möta upp på barmarks SM. Papper skrevs och Vilda kom hem till oss. Ni har säkerligen läst i tidningen, Facebook eller någon annanstans om att hon den 20e blev skrämd av en annan hund och rymde. Hon var borta i 4 dagar innan vi hittade henne igen. Vi bestämde oss för att låta provmånaden fortsätta hela vägen och i slutet av den bestämdes det - Vilda stannar utan tvekan.
 
I draget är Vilda en pigg och alert tjej som matchar Nikki perfekt. Dom två jobbar på så fantastiskt fint tillsammans. Vilda är en kelsjuk och glad tik som älskar att få uppmärksamhet och då det serveras mat. Hon äter som en häst! Vildas mamma Akla ( SE (POLAR)CH Stalos Akla ) har jag träffat en gång men inte pappan (SE (POLAR)CH Frost´N´Fun Heartbreaker) . Däremot har jag träffat Vildas bror Dexter (SE (POLAR)CH Snow Shadow´s First Limited Edition) som var med och tävlade i barmarks SM i Filipstad. Vildas uppfödare har två år i rad blivit uttagna till svenska landslaget i barmark och nu senast deltog Vildas bror Dexter tillsammans med Xsam. 
 
Vilda är väldigt stolt över sin familj, både mamma, pappa och brorsa är bärare av den otroligt fina brukstiteln SE (POLAR) CH. Men vi är minst lika stolta och glada över att få ha Vilda i vår familj. Hon är en klippa i draget, går som en klocka och hon och Nikki fann varandra direkt. Vilda är en liten guldklimp!
 
 

» Presentation av Nikki

 
Nikki har varit i min ägo sedan i slutet av januari 2013. Hon kommer från kennel Arctic Howlers i Örebro där vi hämtade henne. Nikki är en riktig energiknippe, hon jobbar på i draget utan några som helst problem och börjar dessutom ta kommandon bättre och bättre. Stark som en liten oxe är hon dessutom.
 
Mamma Ylva (Broscheit Fang's Twilight) och pappa Grim (Marsha's Scirocco) finns på kenneln också så dom har jag träffat båda två. Nikki har ärvt mamma Ylvas förkärlek till att ha sönder saker. Hundleksaker är det ingen idé att köpa med sig hem. Iller och groda har redan fått sätta livet till. Utseendet har hon fått från sin käre far. 
 
Nikki är en helt underbar hund på alla sätt och vis, mycket egen vilja och gott självförtroende har hon men är väldigt mjuk och snäll. En blivande stjärna inom draget hoppas jag. Det är väldigt spännande att se hur hon utvecklas! Jag är väldigt stolt över den lilla tösen som kom hem i januari förra året och nu är en riktig dam. Ett stort tack till kennel Arctic Howlers för att jag fick köpa denna lilla diamant! 
 
 

» Lite drag i mörkret

I lördags så var vi ut en vända och körde med vovvarna på kvällen. Var ganska så mörkt då vi blev färdiga och packade ihop men ack så mysigt det var. Nikki utvecklas snabbt och börjar ta kommandon riktigt fint, Vilda jobbar på för fulla tassar. 
 
 

» Lite pulkaåkning

Peter har roat sig kungligt ikväll tillsammans med vovvarna. Impulsköp av en pulka från COOP Konsum resulterade i att vovvarna fick dra ett stycke Peter och ett stycke pulka några vändor utanför där vi bor. Hur som haver så var det jätteskönt ute och tjejerna sprang på för fulla muggar. 
 
 

» Bildbomb!

Lite fina nya bilder på damerna kommer här! 
Gissa om vi är överlyckliga över att snön äntligen har kommit och det kom en heeel del också. TOPPENbra verkligen! 
 
 
 
 
 
 
 

» Lite debut

Peter har aldrig någonsin haft kontakt med draghundar tidigare. Så han fick för första gången i sitt liv testa på att köra två energiknippen till Huskys. Vilda och Nikki skötte sig utmärkt förutom att vi måste träna mer på höger, vänster och stanna. Men i övrigt så var det inga som helst problem. Mina två stoltheter, matte älskar er så mycket så mycket! Det värmer i mitt hjärta att se dem komma springande med snön yrande runt.
 
 

» Vad har hänt?

Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera bloggen. Riktigt riktigt dålig. Fy skäms på mig. Jag och Erik (som jag även bodde med och träffade 2007) har gjort slut. Vi är fortfarande vänner. Jag är nu tillsammans med Peter men vi bor inte tillsammans. Tack för att ni visar oss alla respekt och låter oss vara ifred. Jag är väldigt lycklig med Peter och jag är väldigt glad över att jag och Erik fortfarande är goda vänner. Hundarna är mina så dom följer alltid med mig. Erik träffar vovvarna då och då och brukar ta en promenad med dem.