» Toppendag!

Idag var det dags för lite drag igen. Skönt väder ute och fin väg att dra på. En bred och bra vändplan fanns också så det var verkligen toppenbra. Erik testade att köra tjejerna två vändor också och var helnöjd. Dom lyssnade fint på ''Höger'' sa han. Särskilt Vilda men Nikki är ju så ung fortfarande och lär sig, Vilda visar verkligen på vilken duktig draghund hon är och det är toppen att hon går med Nikki så Nikki får riktigt bra förutsättningar. 
 
Mycket bra fokus på båda hundarna idag tycker jag. Dom går verkligen toppenbra tillsammans och både före o efter dragträningen så fick dom lite smaksatt vatten. Fylla på vätska ska man ju göra särskilt då man rör på sig. Gäller oss människor också. Själv är jag lite dålig på det där. 
 
Vi är väldigt nöjda med dagen, både jag och Erik. Två riktigt fina och kanonduktiga tjejer. Små krutpaket är vad dom är båda två. Nikki har verkligen blivit en stor tjej och vi är mycket stolta över henne. Vilda visar, som jag tidigare skrivit, verkligen på vilken duktig draghund hon är. 
 
 

» På fredag smäller det igen!

På fredag är det dags igen att plocka fram nomeselar och trehjuling. Vi har utsett en annan plats denna gång som är jämnare i marken. Dels bättre för hundarna att springa på och dels lättare för mig att bromsa ner dem utan att behöva flyga ner i diket hipp som happ. Hur långt vi kör denna gång vet jag inte riktigt men jag hoppas att jag kan få till lite fina dragbilder denna gång.
 
Tjejerna drog på rejält senast och nu blir det inga uppförsbackar heller. Så nu kan jag tänka mig att det blir åk av. Ska bli extra roligt att få se hur Nikki kommer vara i starten nu då hon vet vad som väntar. Hon visade verkligen att hon är en hund att räkna med och Vilda gick bra mycket bättre än jag förväntat mig. Hon tog även ''Vänster'' utan att tveka. Så himla duktig tjej! 
 
Och så klart kommer vi trappa upp dragträningen så snart som möjligt och dra oftare. En dag i veckan är verkligen ingenting. 
 
 

» Planering, planering..

Idag fick jag tummarna ur och beställde en personlig almanacka. Självfallet med mina två ögonstenar på både fram och baksida. Kan knappt vänta tills jag får hem den. Hoppas den hinner komma innan vecka 50 då jag åker upp till Härnösand igen. Då om någon gång behöver man ju någonstans där man kan kladda ner viktiga datum, ex praktik och annat. Min kostade 298 kr med frakten inräknad. Du kan beställa en egen här. Med egna bilder om du så önskar eller med någon av de färdiga designs som finns. Busenkelt! I min kommer det bland annat finnas en liten ruta med info om dagens träning. Väääldigt viktigt måste jag säga. Vovvarna ska så klart föra dagbok över veckans alla träningar.
 

» matte har shoppat loss!

I slutet av veckan hoppas jag att dessa snyggingar har kommit hem. Den svarta t-shirten ska nog göras om till ett linne hade jag tänkt mig men vi får se när den kommer fram. Nikki och Vilda suckade lite då matte klickade hem plaggen MEN när de fick se trycken så blev de nöjda och godkände genast mina köp. 
 
 

» Välkommen på riktigt till oss Vilda!

Den 19e oktober så åkte vi till barmarks SM i Filipstad för att hämta upp Vilda. Hennes uppfödare var där och tävlade. Filipstad ligger närmare oss än Nyköping där dom bor gör så vi passade på, dessutom tänkte vi att det vore bäst för tjejerna att få träffas första gången på neutral mark och att vi dessutom lät Nikki andas in lite tävlingsluft. 
 
Idag kan vi äntligen ''komma ut'' med att vi fått tillskott i vår lilla familj. Vilda har egentligen varit på prov hos oss från den 19e oktober och en månad framåt. Även efter att hon kom tillbaka efter sitt försvinnande så beslutade vi oss för att låta provmånaden fortsätta helt enkelt. Trots att vi älskade hennes personlighet, hennes sätt att vara och att hon funkade så utmärkt med Nikki från dag ett så var det ju också viktigt att veta hur hon skulle fungera i draget. Dels med oss och dels med Nikki i ett 2-spann. 

Den 22a nov så var det dags. Vilda och Nikki (Nikki i sin helt nya dragsele) drog trehjuling tillsammans och efter den dagen fanns det inga som helst tvivel - Vilda stannar hos oss. Den dragviljan och fina kemin mellan henne och Nikki även i draget var en fröjd för ögat. Jag har skickat in ägarbyte till SKK och imorgon ringer vi Agria. 

Vi är enormt tacksamma och lyckliga över att vi fått tillskott i form av en så underbar dam. Vi tackar uppfödarna Josefin Andersson och Jocke Pettersson för förtroendet att ta över Vilda.
 
 
 
Flickorna på barmarks SM
 
Sida vid sida
 
På besök hos Arctic howlers (Nikkis uppfödare)
 
 

» Idag drog vi, flickor!

Idag blev en helt underbar dag!
Nikki har nämligen gjort debut i draget och sattes för första gången framför trehjuling med sin helt nya dragsele. Vilda har ju dragit mååånga gånger förut och bidrog med ett glatt humör och extrem energi. Riktigt roligt var det också att dom snappade upp röstkommandot ''Vänster'' men det är ju som Josefin säger, nästa gång vi kör där får vi testa höger för det är då vi lär se om dom verkligen snappar upp röstkommando eller inte. 
 
Hur som haver så var första biten verkligen toppenbra att dra på. Det var inga problem alls. Lite smått guppigt här och var men med låg tyngdpunkt så gick det att styra sig rätt även då vovvarna drog på. Tyvärr så hamnade vi sen efter en väg som var rejält mycket värre. Hål överallt, gupp och otrevligheter. Marken var ojämn som attan och det blev en vurpa. Jag och trehjulingen hamnade lite på sidan i diket så jag landade väl relativt okej ändå. Hundarna stannade också och verkade mest förvånade och undrande om det redan var dags för att gå och lägga sig och vila lite.
 
Bra fart och fläkt var det utan tvekan på tjejerna. Rejält med tryck hade dom och sträckta linor heeela vägen. Tjejerna gick klockrent tillsammans och det var aldrig någon tvivel om att hade marken varit lite bättre att köra på och jag får mer balans så kommer detta bli kanon. Vi är jättestolta och glada över våra tjejer! Det var verkligen kanonroligt att ringa två uppfödare idag också och glatt berätta att tjejerna verkligen kämpat på för fulla muggar. Nikkis kullsyster Niska har också dragit idag, ensam framför kickbike. Allt hade gått suuuper och Johanna som körde var riktigt imponerad och glad. Pappa Grim och mamma Ylva måste vara riktigt stolta!
 
Vilda visade verkligen framtassarna rejält och att hon är en hund att räkna med. Hon var sååå peppad och såå glad! Det är med några otroligt vackra blåmärken och en lite öm kropp som jag skriver detta - dock med världens största leende!
 
 

» Dragselen är hääär!

Idag fick Nikki minsann post!
Gissa om hon var ivrig med att öppna. Att vara ute med dragselen på var dessutom himla skoj. Vilken fart hon fick och så stolt hon var! Ville visa alla som var ute hur fin hon blev. 
 
 

» Sele på väääg!

Idag skickades Nikkis dragsele så vi hoppas att den dyker upp imorgon eller på fredag. Lagom till Nikkis stooora dag. Vi har innan bara tränat kommandon och cyklat med henne. Men nu ska det banne mig bli dragträning med vilddjuret. Vilda är peppad hon också, till max! Räcker att man råkar komma åt dragselen hennes så dansar hon i hopp om att det är dags att få komma ut och sträcka på benen. Så det här kommer gå galant, det hoppas och tror vi på! Två stycken peppade och energiska tjejer. Bilder kommer då vi varit ut och dragit och så klart kommer Nikki posera för er i sin nya dragsele. Hon är jätteglad!
 
 

» Liten uppdatering.

Ännu en dag. Tisdag med andra ord. Dagarna går ju så himlans fort nu för tiden. Dessutom så är det mörkt nästan jämt den här årstiden också så man får väl passa på att smita ut medan det finns lite solljus att hämta. Men vi ser fram emot att få börja dra med tjejerna denna vecka. Ni skulle bara veta! Och ja, det lär banne mig gå undan. Sen kommer snön och det kommer bli toppen. Dels för att det gör att allt blir lite ljusare. 
 

» Natti natti!

Två stycken helcoola Huskybrudar hälsar alla en riktigt god natt! Den här måndagen har varit toppen, tycker båda två. Nikki längtar tills hon får hem sin dragsele, för då ska vi ut och dra med tjejerna och DET kommer bli sååå underbart roligt. 
 

» Lite Vilda prat

Lilla Vilda fick minst sagt en dramatisk ankomst då hon dagen efter att vi hämtat henne blev skrämd av två hundar och försvann. I fyra dagar var hon borta. Ni ska bara veta hur fruktansvärt smärtsamma dessa fyra dygn var. Äta och sova var det inte tal om och man grät som man aldrig gråtit förr. På onsdagen (hon försvann på söndagen) så kom dessutom Josefin upp med Vildas mamma Akla. På torsdagskvällen så hittade vi henne äntligen. För er som vill veta mer om vad som hände så hänvisar jag er till gruppen vi gjorde för Vilda: https://www.facebook.com/groups/210754132430363/?fref=ts
 
Att Vilda är hemma igen och att allt fick ett så gott slut.. jag är så tacksam, varje dag, över detta. Hon har väldigt bra aptit, är pigg och glad och gosig. Hon och Nikki har kommit igång och börjat leka för fulla muggar. Dom klickade verkligen hur bra som helst, tjejerna. Det är så himla skönt. Nikki är överlycklig över sin Huskyvän och Vilda verkar tycka att Nikki är en rolig lekkamrat också. Nu i veckan ska tjejerna för första gången få dra tillsammans. Det kommer bli såååå spännande!
 
 
Dessa bilder är fotograferade av Vildas uppfödare och innan hon kom till oss. Bilden då hon bär en rosett är från en utställning vi inte var med på men jag tycker den bilden är så himla fin. Den visar verkligen vilken fin vovve hon är. Nu är hon lite lite smal och vi håller på och göder upp henne lite, det går sakta men säkert. 
 
 

» Nikkis första utställning, SPHK Gävle Dala i Bollnäs

Den 20e oktober så ställdes Nikki ut för första gången. SPHK Gävle Dala höll i en utställning i Bollnäs och extra roligt var det så klart att Ann Kosik var där med Nikkis pappa Grim och Kim Jensen (en person jag lärt känna via Ann men inte träffat irl förrän i Bollnäs den 20e). Sååå många otroligt fina hundar, trevliga människor och glad stämning. Fick nyss hem lite bilder från utställningen. Nikki blev 3e bästa tik, very good och fick fin kritik. Vi var och är så nöjda och stolta över vår lilla tjej.
 
Tack till Arctic Howlers för bilderna
 
 
Pappa Grim kammade hem lite rosetter han också. Ni ser vart Nikki fått sin vackra färg ifrån, eller hur? Hon är en lika vacker hund som pappa. Grim är uppfödd av Marita Åhl som även äger hans brorsa och syrra.
 

» Dragträning i veckan!

Nu till veckan är det dags för teamet att få komma ut och dra. Trehjulingen ska pumpas och fixas till i början av veckan, vi väntar på Nikkis dragsele och sen är det väl dags. Vilda har liksom Nikki en måttsydd dragsele. Allra bäst tycker vi! Bilderna är klickbara för övrigt. Vi ser fram emot snön och vintern! Gör ni? 
 
 

» Besök hos Arctic Howlers

Eftersom Photoshop strejkar för mig så kommer bara två bilder än så länge. Onsdagen den 6 nov så besökte vi Arctic Howlers som är Nikkis uppfödare. Fler bilder kommer då mitt PS vill samarbeta igen, bilderna fotograferade av Ann Kosik. Sååå otroligt roligt att få träffa Nikkis uppfödare igen. Nikkis mamma Ylva, pappa Grim och kullsyster Niska finns på kenneln också.