» Lite akvarist snack

Förutom hundarna så delar jag och min sambo på intresset med akvarium. Eller ja, egentligen så ska han väl ha cred och jag har mest ridit på hans kunskaper. Men man måste ju lära sig någon gång. Hur som helst. Vi har just nu tomma kar. Ett 600L, ett 375 hörn, ett 400L saltkar och något 100L I think. Och sen har vi detta söta nano på 30L. 
 
Jag vet inte om nanot ska bara vara växtkar ett tag eller om det ska bo räkor i det. Jag tycker om kampfiskar mycket men tycker 30L känns lite väl litet även om det är tillåtet. I dunno. Eftersom planerna finns på att jag ska åka iväg några veckor, kanske månader för den delen, så vill jag inte heller dra igång projekt som min sambo sen får fixa med då det inte är hans. Han vill ju starta sina stora kar och inte sitta och pilla med mina. 
 
 
Jag slänger upp lite bilder på gamla trotjänare som funnits i fisk familjen också men tyvärr inte finns med oss längre utan simmat under regnbågsbron. Min sambo hade discus/diskus och kommer vilja fortsätta med det. Det är en väldigt speciell fisk men jag tycker om dem. Finns i många otroligt fina färger. Vill man rota mer i just diskus så tipsar jag om Tonys diskus. En väldigt kunnig och väldigt trevlig människa med mycket kunskap.
 
Det är dock ingen 30 kronors fisk kan jag säga. Så när de dör i ung ålder vilket de gjorde för oss (3 st i alla fall, övriga var vuxna) så blev men liite ledsen och liiite arg. Munnen var liksom inte happy face om man säger så. Dessutom är jag en sån som fäster mig vid alla djuren. Även ''bara'' fiskar. Den lilla blå köpte jag som present till min sambo så när han dog kändes det.
 
 
 
Jag kan tipsa om en del bra Facebook grupper för er som är nyfikna men kan nada, för er som kan lite grann men vill mer, för er som tror er kunna allt men inte kan ett skit. Och för er som helt enkelt bara tycker om fiskar jävligt mycket. Lista på Facebook grupper finns längst ner i detta inlägg. 
 
Själv vill jag nog inte direkt kalla mig för akvarist ännu. Det känns som om jag behöver lära mig mera, skaffa fler fiskar, döda fler.. nejdå bara skojade. Men å andra sidan så får jag väl kalla mig själv för glad nybörjar akvarist då. Jag har alltid tyckt om akvarium. Alltid. Min morfar hade ett enligt min mamma men min morfar dog innan mina föräldrar ens blev ett par. Så ni kan ju själva räkna ut hur mycket tid jag spenderade med min morfar innan han dessvärre gick bort i cancer. Precis. Ingenting. 
 
Tyvärr så hade vi inga akvarium då jag var liten. Det fanns väl hos andra däremot och det har alltid varit enormt avslappnande och rogivande att sitta och titta på akvarium. Vi har inte haft TV på över 3 år nu så fiskarna var vår TV. Mycket bättre än TV överlag kan jag tycka. Vad det blir för firrar i framtiden får tiden utvisa helt enkelt. 
 
 
Sist men inte minst. 
Här kommer listan på Facebook grupper. Kommer troligtvis göra lite fler inlägg gällande fisk beroende på hur det utvecklas. När jag åker så kommer jag inte ha möjlighet att ta med mig mitt nanokar. Inte heller vet vi när vi startar upp ett större kar. Det får tiden utvisa helt enkelt, som sagt. Kanske händer om ett år, om en månad.. who knows.
 
Oseriösa akvarister
Akvarister 2.0
Seriös akvaristik 
 
 
Och nu tänker ni WOOOOW hela TRE grupper. Well, väntar på att bli godkända i några och jag tycker att det är få men väldigt väldigt bra och trevliga grupper. Lite som med vänner. Hellre tre äkta än 30 falska. Så enjoy this awesome list. 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo
" />