» vi lever faktiskt.

Ny header på bloggen.
Tyvärr har jag ingen bild med alla mina odjur så ja jag valde random bilder som jag tycker om helt enkelt. Alla mina hundar är ju bäst i hela världen så det är svårt att välja mellan hundar och bilder. Vissa hundar är dock enklare att få kort på än andra tycker jag.
 
ÄNTLIGEN  har det kommit snö också. Väldigt lätt pudersnö men alltid något. Under nätter har det dessutom varit runt -25 och -27. Nu är jag vän med en hel del folk uppåt landet som tycker -27 är rena sommaren då de själva haft -40 och -37 grader. Men å andra sidan är det inga veklingar heller. På dagarna har det varit lite olika, från -15 till -22 ungefär. Helt okej tycker vi. Lite kyligt är det väl med -22 men det är ju för fasen vinter också.
 
Hoppas det fryser på ordentligt i backen nu och att det kommer mer snö som det utlovats i helgen. Då jävlar blir det nog premiär för släden tror jag. I alla fall en kortare runda. 
 
 
Många har frågat lite om Gizmo också. Gizmo är inte en Siberian husky. Han är kastrerad och han är omplaceringshund. Han är reggad som Alaskan husky. Men egentligen så är det väl jävligt dumt att kalla honom för det. Alaskan husky är nämligen lite mer än ''lite Sibbe i hunden''. Ah well, får dra det en annan gång helt enkelt. Vi kallar honom oftast för blandras bara. Han är en Gizmo helt enkelt. Gizmo är en väldigt lättsam hund, tacksam att jobba med och enkel på alla vis. Tycker om att jobba fysiskt och är enormt stark. Ibland då vi ska dra ut med honom så står han och stampar med tassarna i ren iver och skriar. Jag vet inte hur hunden låter riktigt men det låter. Rejält. Men glad är han.
 
 
Det kommer bli enormt roligt att få se unghundarna jobba framför släden för första gången i deras liv. Det är ju fyra mycket energifyllda (SPRÄNGfyllda snarare) odjur. Ingen av dem har brist på varken energi eller dragvilja kan jag lova. Det kommer med all sannolikhet bli mycket jobb och flams i början, men dragskalle och energi finns. Nikki var väldigt lätt att dragträna med. Hon har alltid bara gått som en klocka. Som om hon bara visste vad som förväntades av henne och vad drag innebar. Det var snarare HON som lärde MIG hur man drar med sin hund. Mycket har jag dock att tacka hennes underbara uppfödare på Arctic howlers samt Vilda och Snow shadows. Att ha kontakter som kan tipsa, peppa och diskutera är guld. Särskilt då man kan höra av sig med ''dumma frågor'' utan att skämmas eller känna sig direkt dum. Alla är vi nybörjare i början och man lär sig hela tiden.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo
" />